Ostalo

Napredak u istraživanju depresije

Objavljeno 24.04.2014.

Medical News Today

Istraživači s University of Texas vjeruju kako će bolje razumijevanje djelovanja hormona grelina unaprijediti rad na novim tretmanima za depresiju.
Napredak u istraživanju depresije
 

Grelin je poznat i kao "hormon gladi" jer ima značajan utjecaj na poticanje apetita, piše stručni časopis Molecular Psychiatry.

Novi eksperimenti provedeni na miševima su rezultirali otkrićem novog mehanizma koji sugerira da grelin može biti i svojevrsni prirodni antidepresiv.

Pri tome je ključno da dođe do povećanja prisutnosti grelina u mozgu, što dovodi do formiranja novih neurona u hipokampusu.

Hipokampus je dio mozga koji sudjeluje u regulaciji raspoloženja i pamćenja.

Novi nalazi pokazuju kako ovaj proces rezultira reduciranjem intenziteta depresije.

Dodatnim eksperimentima je utvrđeno i kako spoj po imenu P7C3 može dodatno potaknuti uočeno djelovanje grelina.

P7C3 je razvijen prije 3 godine s ciljem tretiranja Parkinsonove bolesti i amiotrofične lateralne skleroze.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.