Ostalo

Veza depresije i dijabetesa

Objavljeno 09.06.2014.

Yahoo News

Istraživanje provedeno na King's College London pokazuje kako su povišeni krvni markeri povezani s upalama obašnjenje za veću učestalost depresije kod dijabetičara.
Veza depresije i dijabetesa
 

Prema nalazima prikupljenima od 1227 ispitanika s dijabetesom tipa 2, povećana prisutnost 6 upalnih markera u krvi je povezana i s općenito lošijim zdravstvenim stanjem pacijenata.

Već je poznato kako je prisutnost depresije kod dijabetičara povezana s dodatnim pogoršanjem njihovog dugoročnog zdravlja i udvostručenjem rizika za smrt, piše stručni časopis Diabetes Care.

U novom istraživanju je utvrđeno i kako dodatno povećani rizik za depresiju imaju dijabetičari mlađe životne dobi, posebno oni s prevelikom tjelesnom masom.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.