Ostalo

Preventivni pregledi spašavaju živote

Objavljeno 10.06.2014.

HealthDay

Preventivni pregledi su u posljednjih 30-ak godina u SAD spriječili više od 500000 slučajeva obolijevanja od raka debelog crijeva.
Preventivni pregledi spašavaju živote
 

Istraživači s Yalea dodaju kako je jasno uočljiva veza između povećanja broja ovakvih pregleda i proporcionalnog smanjenja broja oboljelih od raka debelog crijeva.

Kako piše znanstveni časopis Cancer, učestalost raka debelog crijeva u kasnom stadiju kod Amerikanaca starijih od 50 godina se u promatranom razdoblju smanjila sa 118 slučajeva na 100000 ljudi na 74 slučaja na 100000 ljudi.

Istovremeno se učestalost raka debelog crijeva u ranom stadiju kod ove populacije smanjila sa 77 na 67 slučajeva na 100000 ljudi.

U promatranom razdoblju je učestalost preventivnih pregleda povećana s 35% na 66%.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.