Ostalo

Televizija i razvoj govora

Objavljeno 15.06.2014.

HealthDay

Televizija može imati negativan utjecaj na razvoj govora kod djece, sugerira istraživanje provedeno u SAD na Hollins University.
Televizija i razvoj govora
 

Journal of Children and Media je objavio rezultate praćenja interakcije 49 roditelja i njihove djece u dobi od 12, 24 i 36 mjeseci tijekom jednosatne zajedničke igre.

Pokazalo se kako u situacijama u kojima je uključen televizor dolazi do smanjenja broja novih riječi i fraza koje roditelji upotrebljavaju u kontaktu s djecom.

Istraživači to objašnjavaju činjenicom da su roditelji u takvim situacijama skloniji veću pozornost posvetiti televiziji.

Posljedica može biti usporen razvoj govora djece, posebno ako je riječ o televizijskom programu inače namijenjenom odraslima, dodaju znanstvenici.

Stručnjaci preporučuju da djeca mlađa od 2 godine uopće ne gledaju televiziju.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.