Ostalo

Previše televizije i rizik za smrt

Objavljeno 27.06.2014.

HealthDay

Istraživanje provedeno u Španjolskoj je ukazalo na dvostruko veći rizik za preuranjenu smrt kod osoba koje televiziju gledaju više od 3 sata dnevno u odnosu na osobe koje televiziju gledaju manje od 1 sata dnevno.
Previše televizije i rizik za smrt
 

Nalazi znanstvenika sa sveučilišta u Pamploni se temelje na više od 13000 osoba prosječne dobi 37 godina.

Svi su ispitanici bili odrasli, visoko obrazovani, imali su normalnu tjelesnu masu te su bili tjelesno aktivni, piše Journal of the American Heart Association.

Istraživači napominju kako su iz 8-godišnje studije bili isključeni ispitanici koji su i prije njezinog početka imali dijabetes, bolesti srca ili rak.

Pokazalo se kako je svakih dodatnih 2 sata koji su u prosjeku dnevno provedeni pred televizorom povezano s 44% većim rizikom za smrt od bolesti srca, 21% većim rizikom za smrt od raka te 55% većim rizikom za preuranjenu smrt od bilo kojeg uzroka.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.