Ostalo

Aktivnosti Zaklade Ana Rukavina

Objavljeno 09.07.2014.

Hina

Zaklada Ana Rukavina, uz svoju stalnu aktivnost prikupljanja uzoraka krvi za Registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica, raspisuje javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog hrvatskog liječnika, koji će uz financijsku potporu Zaklade proći jednogodišnju edukaciju na američkom sveučilištu Georgetown, jednoj od najvećih i najpriznatijih institucija za proučavanje tumora u svijetu.
Aktivnosti Zaklade Ana Rukavina
 

"To je još jedan iskorak Zaklade Ana Rukavina kojim se želi omogućiti mladim liječnicima odlazak u svjetske centre gdje će se baviti istraživačkim radom i projektima koji će pomoći oboljelima od leukemije i limfoma", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, koji je i medicinski direktor Zaklade.

"Želja nam je da Zaklada Ana Rukavina postane 'mali Alfred Nobel' i idemo u tom pravcu", dodao je Mrsić.

Za stipendiju se mogu prijaviti svi zainteresirani specijalizanti ili specijalisti internisti hematologije i drugih srodnih specijalizacija do 35 godina starosti, koji svoju karijeru žele graditi u Hrvatskoj.

Upraviteljica Zaklade Marija Rukavina istaknula je kako se tijekom gotovo 8 godina rada Zaklade, uz pomoć brojnih građana, povećao broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 44730, od čega je čak 39259 uzoraka tipizirano.

Zahvaljujući hrvatskom Registru dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica šansu za novi život dosad je dobilo 25 hrvatskih i 17 inozemnih pacijenata.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.