Ostalo

Brzo širenje virusa unutar zgrade

Objavljeno 09.09.2014.

CTV News

Istraživanje provedeno u SAD pokazuje kako se virusi mogu proširiti velikim zgradama u roku od samo nekoliko sati.
Brzo širenje virusa unutar zgrade
 

Znanstvenici s University of Arizona su za potrebe nove studije pratili brzinu širenja bakteriofaga MS-2, virusa koji živi i multiplicira se u bakterijama.

Ovaj virus je odabran i zbog toga što je po veličini i otpornosti na dezinfekcijska sredstva sličan norovirusima, najčešćim uzročnicima gastroenteritisa.

Istraživači su u uredskim zgradama i zgradama u koje su smještene zdravstvene ustanove virusom inficirali jednu ili dvije često dodirivane površine, poput kvake na vratima ili površine stola.

Kasnija analiza 100 nasumično odabranih površina u tim zgradama je pokazala kako je nakon samo 2-4 sata virusom bilo inficirano 40-60% prekidača za svjetlo, telefona, računala, slavina i ostalih često dodirivanih površina.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.