Ostalo

Crijevne bakterije i anksioznost

Objavljeno 06.01.2015.

Huffington Post

Nalazi britanskih znanstvenika s Oxford University ukazuju na povezanost crijevnih bakterija i anksioznosti kod ljudi.
Crijevne bakterije i anksioznost
 

Nalazi nekih ranijih istraživanja provedenih na životinjama su već doveli u vezu crijevne bakterije i mentalno zdravlje.

Prema novim podacima, poticanje prisutnosti zdravih bakterija u crijevima je rezultiralo promjenama procesuiranja emotivnih informacija kod ljudi.

Uz to, došlo je do smanjenja prisutnosti hormona stresa kortizola povezanog s anksioznošću i depresijom, dodaje stručni časopis Psychopharmacology.

U ovu svrhu su korišteni prebiotici, ugljikohidrati koji ovim zdravim bakterijama koje su već prisutne u crijevima služe kao hrana.

U novom trotjednom istraživanju je sudjelovalo 45 zdravih ispitanika u dobi od 18 do 45 godina.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.