Ostalo

Fibrilacija atrija i moždani udar

Objavljeno 28.04.2015.

HealthDay

Pregledi srca uređajem za magnetsku rezonancu mogu otkriti pacijente s fibrilacijom atrija kojima prijeti veći rizik za moždani udar.
Fibrilacija atrija i moždani udar
 

Fibrilacija atrija je najčešća aritmija u općoj populaciji, a može se javiti u svakoj životnoj dobi, .

Najčešća je u starijoj populaciji i u svakoj dobi je nešto češća u muškaraca.

Aritmije su u načelu povezane s većim rizikom za moždani udar, no teško je identificirati pacijente s najvećim rizikom, piše Journal of the American Heart Association.

Novi nalazi američkih znanstvenika s Johns Hopkins University su prikupljeni od 169 ispitanika u dobi od 49 do 69 godina, a rezultati su analizirani uz pomoć računalnog programa koji prati rad srčanog mišića.

Upravo je to omogućilo otkrivanje suptilnih promjena u radu srca koje su bile usko povezane s dodatnim povećanjem rizika za moždani udar.

Istraživači očekuju kako će njihov rad olakšati određivanje optimalne terapije za pacijente s fibrilacijom atrija.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.