Ostalo

Vitamin D za lakše mršavljenje

Objavljeno 10.05.2015.

HealthDay

Uzimanje suplemenata vitamina D može pomoći u borbi s viškom kilograma, sugerira istraživanje talijanskih znanstvenika.
Vitamin D za lakše mršavljenje
 

Istraživači sa sveučilišta u Milanu su tijekom 6 mjeseci pratili oko 400 ispitanika s prevelikom tjelesnom masom kod kojih je potvrđena preniska koncentracija vitamina D u krvi.

Pokazalo se kako su na isteku promatranog razdoblja više kilograma izgubili ispitanici koji su propisanu im dijetu kombinirali s uzimanjem dodatnog vitamina D.

Ranije studije su već pokazale kako je pomanjkanje vitamina D povezano s većim rizikom za pretilost i zdravstvene komplikacije prouzročene pretilošću.

Podaci prikupljeni u Sjevernoj Americi pokazuju kako 40% odraslih osoba ima prenisku koncentraciju vitamina D u krvi.

Vitamin D se proizvodi u organizmu nakon izloženosti kože sunčevim zrakama.

Uz to, prisutan je u mlijeku i mliječnim proizvodima, jajima te ribi poput tune ili lososa.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(38)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.