Ostalo

Milijarda pušača u svijetu

Objavljeno 20.05.2015.

HealthDay

Istraživanje australskih znanstvenika pokazuje kako u svijetu puši milijarda ljudi, odnosno više od 20% odraslih.
Milijarda pušača u svijetu
 

Uz to, 240 milijuna ljudi ili gotovo 5% odraslih u svijetu pati od alkoholizma, objavili su istraživači s University of Adelaide u stručnom časopisu Addiction.

Po njihovim riječima, globalni negativni učinak cigareta i alkohola na zdravlje znatno nadmašuje posljedice konzumacije nelegalnih droga.

Samo je negativan učinak alkohola na zdravlje više nego trostruko veći od učinka ilegalnih droga, procjenjuju istraživači.

Najviše alkohola po stanovniku se konzumira u istočnoeuropskim i sjevernoeuropskim zemljama, a najmanje u središnjoj, južnoj i zapadnoj Aziji.

Pušenje je najčešće u istočnoj Europi i Oceaniji gdje puši oko 30% odraslih.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.