Ostalo

Kontrola šećera u krvi pomaže srcu

Objavljeno 05.06.2015.

HealthDay

Dijabetičari koji bolje kontroliraju koncentraciju šećera u krvi imaju manji rizik za poteškoće sa zdravljem srca, objavili su američki znanstvenici.
Kontrola šećera u krvi pomaže srcu
 

Istraživači University of Michigan su izračunali kako je dobra kontrola koncentracije šećera u krvi kod osoba s dijabetesom povezana s prosječno 17% manjim rizikom za srčani udar, moždani udar, zatajenje srca i amputacije.

Ovaj rizik je moguće dodatno smanjiti održavanjem idealne visine krvnog tlaka i koncentracije kolesterola u krvi, piše New England Journal of Medicine.

Uz to, poznata je korist od prakticiranja tjelovježbe, pridržavanja zdravog načina prehrane i izbjegavanja pušenja.

Novi su nalazi utemeljeni na analizi podataka prikupljenih rijekom 10 godina od oko 1800 pacijenata s dijabetesom tipa 2.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.