Muško zdravlje

Veza erektilne disfunkcije i dijabetesa tipa 2

Objavljeno 24.07.2015.

HealthDay

Muškarci s erektilnom disfunkcijom imaju prosječno dvostruko veći rizik za prisutnost nedijagnosticiranog dijabetesa tipa 2, objavili su kanadski znanstvenici.
Veza erektilne disfunkcije i dijabetesa tipa 2
 

Istraživači s University of Toronto dodaju kako je ova pojava bila najizraženija kod muškaraca u dobi od 40 do 59 godina.

Nalazi objavljeni u stručnom časopisu Annals of Family Medicine su prikupljeni od oko 4500 muškaraca starijih od 20 godina te ukazuju na činjenicu da erektilna disfunkcija može poslužiti kao znak upozoranja za dijabetes tipa 2.

Ispitanici su bili praćeni tri godine, a erektilna disfunkcija nije bila povezana s nedijagnosticiranom hipertenzijom niti s povišenom koncentracijom tzv. lošeg (LDL) kolesterola u krvi.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(33)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.