Ostalo

Studija podupire fekalne transplantate

Objavljeno 22.10.2015.

HealthDay

Podaci britanskih i američkih znanstvenika pokazuju kako su tretmani utemeljeni na fekalnim transplantatima sigurni i učinkoviti.
Studija podupire fekalne transplantate
 

Stručnjaci s King's College London i University of California napominju kako su se fekalni transplantati pokazali sigurnima i kod pacijenata starije životne dobi s oslabljenim imunološkim sustavom.

Ovaj se pristup najčešće koristi za liječenje pacijenata sa životno opasnim crijevnim infekcijama, primjerice onima koje uzrokuje bakterija Clostridium difficile.

Postupak liječenja uključuje transfer fekalnih tvari od zdravog darivatelja u crijeva pacijenta, tako da "zdrave" bakterije mogu kolonizirati taj dio probavnog sustava oboljele osobe.

Prema novoj analizi koji je objavio British Medical Journal, standardna terapija antibioticima je u ovakvim situacijama učinkovita u 20% slučajeva, a fekalni transplantati u 85% slučajeva.

U istraživanju je praćen učinak više od 7000 transfera fekalnih tvari.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.