Muško zdravlje

Utjecaj braka na zdravlje srca

Objavljeno 11.10.2017.

HealthDay

Istraživanje britanskih znanstvenika s University of Bristol ukazuje na vezu između bračne sreće i zdravlja srca, barem kod muškaraca.
Utjecaj braka na zdravlje srca
 

Prema nalazima koje je objavio Journal of Epidemiology & Community Health, sretan brak je povezan sa smanjenjem rizika za bolesti srca kod muškaraca, dok nesretan brak ima suprotan učinak.

Kod muškaraca koji su u sretnom braku se bilježi i manji rizik za previsoku koncentraciju tzv. lošeg (LDL) kolesterola u krvi, preveliku tjelesnu masu te hipertenziju.

Pokazalo se i kako nesretan brak najizraženiji negativan učinak ima na visinu krvnog tlaka ispitanika.

U istraživanju je tijekom 19 godina praćeno zdravlje 620 muškaraca koji su na početku promatranog razdoblja imali prosječno 36 godina.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(8)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.