Mladi

Kampanje povodom Svjetskog dana AIDS-a

Objavljeno 29.11.2017.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Povodom Svjetskog dana AIDS-a koji se obilježava 1. prosinca, u studenom su s ciljem promoviranja odgovornog spolnog ponašanja te zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja započele javnozdravstvene kampanje "Nauči, primijeni, podijeli" i "Skini pametno".
Kampanje povodom Svjetskog dana AIDS-a
 

U središtu obje kampanje je mobilna aplikacija i internetska platforma "Spolno zdravlje" koja je izrađena prošle godine.

Aplikaciji i internetskoj platformi je ove godine izmijenjen izgled, obogaćen sadržaj novim edukativnim člancima i kvizovima znanja i dodane nove funkcionalnosti (Pitaj stručnjaka, Tražilica zdravstvenih usluga).

Mobilna aplikacija i internetska platforma www.spolnozdravlje.hr pokrenuta je s namjerom da se mladima približi razumijevanje spolnog zdravlja, odgovornog spolnog ponašanja, zdravog stila života i zaštite od spolno prenosivih infekcija.

Digitalna javnozdravstvena kampanja "Nauči, primijeni, podijeli" uključuje objave i aktivnosti na internetskim stranicama i društvenim mrežama.

Kampanju organizira Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ), uz financijsku podršku Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ).

Kampanja će završiti 2. prosinca tradicionalnim Pozitivnim koncertom u organizaciji HUHIV-a, koji će okupiti brojne glazbenike da bi svojim sudjelovanjem i podrškom poslali poruku mladima o važnosti znanja i zaštite spolnog zdravlja.

Javnozdravstvena kampanja "Skini pametno" se provodi oglašavanjem edukativno informativnog materijala (plakata, letaka i privjesnica) u javnom gradskom prijevozu, fakultetima i studentskim domovima, domovima zdravlja, zavodima za javno zdravstvo i drugim zdravstvenim ustanovama u gradovima diljem Republike Hrvatske te emitiranjem spota na Hrvatskoj radio televiziji i u kinima.

Brojne organizacije, institucije i udruge svojim se aktivnostima pridružuju obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a i promicanju spolnog zdravlja mladima.

Sadržaj edukativno informativnih materijala integriranim pristupom povezuje Svjetski dan AIDS-a i zaštitu spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Slogan objedinjuje dvosmisleno značenje i s jedne strane poručuje mladima da skinu aplikaciju Spolno zdravlje koja pruža korisne informacije o navedenim temama i tako potraže pouzdane izvore na internetu, a s druge strane da se odgovorno ponašaju odnosno pametno se skidaju u svakoj situaciji kada se upuštaju u spolne aktivnosti.

Kampanju organizira HZJZ u partnerstvu s udrugom HUHIV u sklopu Nacionalnog projekta "Živjeti zdravo", financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Kampanje se provode uz podršku Ministarstva zdravstva RH, Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Grada Zagreba, Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Hrvatskog farmaceutskog društva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i brojnih drugih.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(4)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.