Lijekovi

Lactocare FEMININE - dobre bakterije iz PLIVE

Objavljeno 24.01.2018.

PLIVAzdravlje.hr

Uredništvo

PLIVA je svoju paletu proizvoda upotpunila dodacima prehrani LACTOCARE koji sadrže dobre bakterije koje mogu biti naš saveznik u očuvanju zdravlja. Lactocare FEMININE je dodatak prehrani koji sadrži kulture mikroorganizama, vitamin B2 i ekstrakt ploda američke brusnice.
Lactocare FEMININE - dobre bakterije iz PLIVE

Vaginalna flora

Poremećaj vaginalne flore često je uzrok tegoba poput svrbeži, pečenja i iscjetka, odnosno pojava infekcije. Važnu ulogu u sprječavanju vaginalnih infekcije ima održavanje blago kisele vrijednost pH rodnice.  Vaginalnu floru moguće je zaštititi i obnoviti „dobrim bakterijama“ koje imaju pozitivan učinak na zdravlje, osobito nakon provedene terapije.

Što je to cistitis?

Infekcije mokraćnog  trakta koje pogađaju mokraćni mjehur poznate su i pod nazivom cistitis. Otprilike 50% žena suočit će se u životu barem jednom s cistitisom. Najčešći uzročnik cistitisa jest bakterija Escherichia coli, koja normalno obitava u našim crijevima, no prelaskom u mokraćni sustav može stvarati tegobe. 

Kako djeluju dobre bakterije?

Korisne bakterije poput Lactobacillus acidophilus i Lactobacillus rhamnosus proizvode tvari  za koje se pokazalo da mogu smanjiti vezanje Escherichiae coli u mokraćnom sustavu.  Također, sojevi Lactobacillus  acidophilus, Lactobacillus rhamnosus i Lactobacillus gasseri koji su normalno prisutni u zdravom spolnom sustavu žena, sudjeluju u normalizaciji pH vagine i  doprinose regulaciji vaginalne flore, čime se može smanjiti neugodan osjećaj svrbeži i pečenja u rodnici koji nastaje kada je narušena zdrava mikroflora.

Kombinacija za uspjeh

Spojevi iz ekstrakta brusnice pokazali su se korisni za zdravlje mokraćnog sustava. Samostalni učinak ekstrakta brusnice djeluje vrlo kratko jer se u mokraćnom traktu ne zadržava dulje od nekoliko dana. Upravo je zato kombinacija dobrih bakterija i ekstrakta brusnice poželjna, jer ovakva kombinacija može dulje utjecati na ravnotežu crijevne mikroflore i na taj način spriječiti negativni učinak štetnih bakterija iz crijeva u mokraćnom traktu.

Što je Lactocare FEMININE?

Lactocare FEMININE je dodatak prehrani koji sadrži kulture mikroorganizama, vitamin B2 i klinički provjeren ekstrakt ploda američke brusnice Cran-Max® koji imaju povoljan učinak na urogenitalno zdravlje. Cran-Max® je jedini preparat s brusnicom koji je napravljen posebnom Bio-Shield® tehnologijom koja štiti brusnicu od negativnog utjecaja želučane kiseline i osigurava njegovu djelotvornost. Vitamin B2 doprinosi održavanju normalnog stanja sluznice.

 

Lactocare FEMININE uzimajte 2 kapsule na dan, tijekom 6 dana.

 

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

Lactocare FEMININE dostupan je u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama!

Čuvati od dohvata male djece!

 

Upoznajte i ostale proizvode iz Plivine LACTOCARE linije:

LACTOCARE DAILY kapsule – dnevna nadopuna dobrih bakterija

LACTOCARE STOP kapsule – pomaže kod proljeva

LACTOCARE BABY kapi – dobre bakterije i vitamin D za najmlađe

 

HR/LACTO/17/0025d

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(91)
3.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.