Muško zdravlje

Još jedna korist od mediteranske prehrane

Objavljeno 31.08.2018.

Newsweek

Istraživanje provedeno na sveučilištu u Ateni povezuje mediteranski način prehrane sa smanjenjem rizika za erektilnu disfunkciju.
Još jedna korist od mediteranske prehrane
 

Nalazi grčkih znanstvenika su pokazali kako muškarci koji se u najvećoj mjeri pridržavaju mediteranske prehrane s visokim udjelom voća, povrća, cjelovitih žitarica, ribe i maslinovog ulja imaju prosječno 40% manji rizik za erektilnu disfunkciju.

Novi rezultati su dobiveni na uzorku od 670 ispitanika prosječne dobi 67 godina.

Istraživači naglašavaju kako mediteranska prehrana ima izrazito pozitivan učinak na kardiovaskularni sustav, a svojim utjecajem na reduciranje masnog tkiva u organizmu može spriječiti i pojavu hormonske neravnoteže.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.