Muško zdravlje

"Sve za njega" u subotu

Objavljeno 08.11.2018.

Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate

Cilj ovogodišnje javnozdravstvene akcije "Sve za njega" koja će se u subotu održati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića je potaknuti muškarce da odlaze na urološke preglede i kontroliraju zdravlje svoje prostate.
"Sve za njega" u subotu
 

Posebno se to odnosi na muškarce starije od 50 godina, jer rano otkrivanje raka prostate pruža veću mogućnost izlječenja.

Prema dostupnim podacima, više od 96% muškaraca s rakom prostate u ranoj fazi razvoja može biti izliječeno.

Tijekom akcije koju organizira Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate zainteresiranima će se mjeriti vrijednost PSA u krvi (marker za rak prostate), a moći će porazgovarati s urolozima i onkolozima i dobiti nužne informacije o bolesti.

Rak prostate drugi je po učestalosti zloćudni tumor kod muškaraca u Hrvatskoj - godišnje u Hrvatskoj od raka prostate oboli 1800 muškaraca, a 800 ih umre.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(2)
3.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.