Muško zdravlje

Pretilost skraćuje život

Objavljeno 18.11.2018.

HealthDay

Prateći tjelesnu masu oko 6200 Amerikanaca u razdoblju od 24 godine istraživači s Boston University su povezali nakupljanje suvišnih kilograma s povećanjem rizika za smrt.
Pretilost skraćuje život
 

Kod pretilih ispitanika je u promatranom razdoblju utvrđen prosječno 27% veći rizik za smrt, objavio je znanstveni časopis JAMA Network Open.

Izgledi za smrt su rasli proporcionalno s povećanjem indeksa tjelesne mase, pa je kod ekstremno pretilih ispitanika rizik za smrt bio prosječno gotovo dvostruko veći nego kod ispitanika s preporučenom tjelesnom masom.

Ova pojava je bila izraženija kod muškaraca.

Indeks tjelesne mase je omjer tjelesne mase izražene u kilogramima i kvadrata visine izraženog u metrima, a idealnima se smatraju vrijednosti manje od 25.

Veza između pretilosti i većeg rizika za smrt nije ovisila o ostalim čimbenicima, primjerice pušenju.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
1.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.