Muško zdravlje

Kanabis mijenja gene u spermijima

Objavljeno 20.12.2018.

MedicalXpress

Izloženost THC-u, psihoaktivnom sastojku kanabisa, je u istraživanju američkih znanstvenika s Duke University povezana s promjenama gena u spermijima.
Kanabis mijenja gene u spermijima
 

Uz to, u eksperimentima na životinjama se pokazalo kako se ove promjene javljaju i kod potomstva začetog u razdobljima izloženosti kanabisu.

Dodatni podaci prikupljeni na uzorku od 24 muškarca su potvrdili kako je povećana prisutnost THC-a u urinu povezana s proporcionalnim povećanjem učestalosti genetskih promjena u spermijima.

Najizražnije su bile promjene na genima ključnima za rast i razvoj.

Sudionici istraživanja objavljenog u stručnom časopisu Epigenetics su marihuanu konzumirali najmanje jednom tjedno tijekom šest mjeseci.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.