Treća dob

Po godinama u dobrom zdravlju smo ispod prosjeka EU

Objavljeno 06.02.2019.

Eurostat

Očekivana životna dob u dobrom zdravstvenom stanju prosječno u Europskoj uniji u 2016. godini bila je za žene 64,2 godine, za muškarce 63,5, a u Hrvatskoj 58,7 za žene i 57,1 godina za muškarce, objavio je Eurostat.
Po godinama u dobrom zdravlju smo ispod prosjeka EU
 

Zemlja članica s najduljom očekivanom životnom dobi u dobrom zdravlju je Švedska - 73,3 za žene i 73 za muškarce.

Na drugom kraju ljestvice je Latvija u kojoj je očekivana životna dob u dobrom zdravlju za žene 54,9 godina, a za muškarce 52,3 godine.

U EU prosječna očekivana životna dob u dobrom zdravlju čini 77% od ukupne očekivane životne dobi za žene i 81% za muškarce.

Očekivana životna dob u EU je za žene prosječno za 5,4 godine veća nego za muškarce.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.