Tjelovježba

Tjelovježba u prevenciji demencije

Objavljeno 22.04.2019.

U.S. News and World Report

Kod tjelesno aktivnijih osoba se bilježi usporavanje procesa starenja mozga i smanjenje rizika za demenciju, objavili su američki znanstvenici s Boston University.
Tjelovježba u prevenciji demencije
 

Prema njihovim podacima, svaki sat dodatne lagane tjelovježbe tjedno je povezan s reduciranjem starenja mozga za oko godinu dana.

U istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od oko 2300 osoba prosječne dobi 53 godine, a objavio ih je stručni časopis JAMA Network Open.

Redovita tjelovježba je bila povezana s većim volumenom mozga te smanjenjem rizika obolijevanja od bolesti srca, dijabetesa i nekoliko tipova raka.

Znanstvenici naglašavaju kako je ova veza bila prisutna i kod ispitanika kojima je glavna tjelesna aktivnost bilo hodanje.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.