Mladi

Radionice o HPV-u za 2600 učenika

Objavljeno 31.05.2019.

CroMSIC

Studenti medicinskih fakulteta su u sklopu projekta "Budi mRAK" u zadnja dva mjeseca u 26 srednjih škola u četiri hrvatska grada održali interaktivne radionice za više od 2600 učenika.
Radionice o HPV-u za 2600 učenika
 

Učenici su informirani o dostupnim oblicima prevencije bolesti koje uzrokuje HPV infekcija, izvijestili su predstavnici Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatske - CroMSIC.

Cilj akcije, koja je provedena u sklopu Europskog tjedna borbe protiv raka, jest srušiti predrasude koje su rezultat neznanja te ključna prepreka u donošenju informiranih odluka o zdravlju.

Hrvatska je jedna od sedam zemalja u svijetu koja je osigurala besplatno cjepivo protiv HPV-a, koji može uzrokovati čak šest vrsta raka, i za dječake i za djevojčice, no još uvijek se relativno mali broj mladih odlučuje na taj oblik sigurne i pouzdane zaštite.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.