Ostalo

Održana konferencija o shizofreniji

Objavljeno 07.06.2019.

Psihijatrijska bolnica Sveti Ivan

U četvrtak je u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan održana međunarodna konferencija "Shizofrenija 360".
Održana konferencija o shizofreniji
 

Shizofrenija je duševna bolest koja pogađa mlade ljude u dvadesetima i tridesetima godinama života pa je od iznimne važnosti bolest rano prepoznati i što prije započeti s primjenom suvremene, personalizirane, farmakoterapije i psihoterapije, istaknuto je na konferenciji.

Ako se bolest ne liječi pravovremeno, značajno remeti svakodnevno funkcioniranje bolesnika, osoba se emocionalno udaljava od najbližih, okolinu doživljava na promijenjen način, usamljuju se i ne funkcionira u društvenim, socijalnim i poslovnim odnosima.

Stručnjaci ukazuju na problem preuranjene smrtnosti oboljelih, što je posljedica nepravovremenog prepoznavanja i liječenja uobičajenih kroničnih tjelesnih bolesti kod bolesnika s shizofrenijom, poput kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, karcinoma, te na iznimno izraženu stigmu društva prema toj skupini bolesnika.

Danas je dokazano da osobe oboljele od shizofrenije žive deset do petnaest godina kraće od opće populacije.

U Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan se koristi integrativni model liječenja koji se temelji na suvremenoj personaliziranoj farmakoterapiji i psihoterapiji, te programima rane intervencije, edukacije bolesnika i obitelji, kao i programima zdravog življenja.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.