Muško zdravlje

Bračni status i rizik za srce

Objavljeno 09.06.2019.

HealthDay

Rezultati koje je objavila British Heart Foundation ukazuju na znatno veći rizik za smrt od bolesti srca kod razvedenih i obudovjelih muškaraca.
Bračni status i rizik za srce
 

Ovaj rizik je kod muškaraca bio prosječno 11% veći nego kod žena koje su se našle u istoj situaciji, utvrdili su istraživači s Aston Medical School u Birminghamu.

S druge strane, muškarci koji nisu u vezi imaju 13% veće izglede za preživljavanje zatajivanja srca nego žene koje nemaju partnera.

U istraživanju su korišteni podaci prikupljani 14 godina od oko 1,8 milijuna ispitanika.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.