Mladi

Kampanja "Nema maženja bez paženja"

Objavljeno 14.06.2019.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

"Nema maženja bez paženja" je naziv ovogodišnje ljetne kampanje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja počinje 15. lipnja i traje do kraja rujna.
Kampanja "Nema maženja bez paženja"
 

Cilj kampanje je edukacija i osvješćivanje svih građana Republike Hrvatske, posebice mladih, o važnosti očuvanja i unaprjeđenja spolnog i reproduktivnog zdravlja putem atraktivnih poruka i vizuala.

U sklopu kampanje će na 26 plaža od sjevera do juga Hrvatske biti postavljeni info panoi i svlačionice s ključnim porukama.

Kampanja će obuhvatiti neke od najfrekventnijih plaža na Hvaru, u Umagu, Splitu, Poreču, Makarskoj, Crikvenici, na otoku Krku i drugim gradovima i otocima, što će joj dati veliku vidljivost na nacionalnoj razini.

Provedba kampanje je od iznimne važnosti zato što najnoviji podaci međunarodnih istraživanja pokazuju da mladi u Hrvatskoj o nekim aspektima spolnog i reproduktivnog zdravlja znaju manje nego prije 12 godina.

Pri tome je kondome koristilo 60% dječaka i 50% djevojčica, što ukazuje na osjetni pad korištenja kondoma među mladima u odnosu na prijašnja razdoblja (npr. 2006. godine kondome je koristilo 82% dječaka i 84% djevojčica).

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.