Ostalo

Četvero dobitnika Nobelove nagrade u Splitu

Objavljeno 19.06.2019.

Ministarstvo zdravstva

U organizaciji Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti, Mayo Clinic i Specijalne bolnice Sv. Katarina, te u suradnji s američkom Akademijom za forenzične znanosti u Podstrani kod Splita se održava 11. ISABS Konferencija o forenzičkoj i antropološkoj genetici i individualiziranoj medicini.
Četvero dobitnika Nobelove nagrade u Splitu
 

Na konferencij će biti govora personaliziranoj i regenerativnoj medicini, farmakogenomici, molekularnoj dijagnostici, terapiji matičnim stanicama i genskoj terapiji, imunoterapiji te forenzičkoj i antropološkoj genetici.

Među sudionica su i dobitnici Nobelove nagrade Paul Modrich s Duke University, Avram Hershko iz Techniona, Robert Huber iz Max Planck Institute of Biochemistry te Ada Yonath iz Weizmann Institute of Science.

Jedan od organizatora konferencije Dragan Primorac izjavio je da će na konferenciji biti prikazana "nova filozofija" molekularne dijagnostike, odnosno rane dijagnostike prije pojave bolesti, ali i novi oblici imunoterapije u liječenju karcinoma.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.