Ostalo

Australija: Galebovi prenose tzv. superbakterije

Objavljeno 11.07.2019.

BBC News

Istraživanje provedeno na Murdoch University u Perthu pokazuje kako više od petine proučavanih srebrnih galebova u Australiji prenosi bakterije koje su otporne na uobičajene antibiotike.
Australija: Galebovi prenose tzv. superbakterije
 

Riječ je o bakterijama poput rezistentnih tipova Escherichije coli koji mogu izazvati infekcije urinarnog trakta ili sepsu, piše Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

Vjeruje se kako su galebovi u kontakt s ovim bakterijama došli tražeći hranu na smetlištima.

Stručnjaci pozivaju na ulaganje dodatnih napora u pročišćavanju vode i zbrinjavanju otpada jer kontakt s izmetom ovih galebova može dovesti širenja infekcija koje su ranije bile prisutne samo u bolnicama.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.