Ostalo

Novi centar u Dječjoj bolnici Srebrnjak

Objavljeno 13.07.2019.

Vlada RH

U Dječjoj bolnici Srebrnjak će uskoro započeti izgradnja Dječjeg centra kompetencije u translacijskoj medicini (CCTM), jedinog pedijatrijskog translacijskog centra u Europi.
Novi centar u Dječjoj bolnici Srebrnjak
 

Centar će biti financiran iz EU fondova s 432 milijuna kuna, a radi se o najvećem infrastrukturnom projektu iz znanosti i zdravstva u regiji.

Ugovor o financiranju projekta europskim novcem iz Operativnog programa Vlade Konkurentnost i kohezija 2014-2020. potpisali su ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak, ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU-a Tomislav Petric.

Translacijska medicina znači bolje povezivanje temeljnih i kliničkih znanstvenih istraživanja s medicinskom praksom, s ciljem da se nova otkrića brže i efikasnije implementiraju u svakodnevnom liječenju.

To otvara vrata razvitku personalizirane medicine i omogućuje raniju dijagnostiku bolesti, uspješnije liječenje i bolju zdravstvenu zaštitu.

Projekt CCTM, koji bi trebao biti završen kroz 32 mjeseca, obuhvaća izgradnju i opremanje nove zgrade od gotovo 15000 četvornih metara, koja će biti funkcionalno povezana s postojećom zgradom bolnice Srebrnjak.

Nova zgrada bit će moderno opremljena i donijeti 130 novih radnih mjesta.

Iz EU fondova je za hrvatsko zdravstvo i istraživanje dosad povučeno ukupno 4,5 milijardi kuna.

Za mjesec i pol dana se kreće s raspisivanjem potrebnih natječaja, kako bi izgradnja počela iduće godine.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.