Tjelovježba

Pozitivan učinak plesa na zdravlje

Objavljeno 16.07.2019.

HealthDay

Istraživanje britanskih znanstvenika koje je objavio American Journal of Preventive Medicine povezuje ples s pozitivnim utjecajem na fizičkom i mentalno zdravlje.
Pozitivan učinak plesa na zdravlje
 

Koristeći podatke prikupljene od 49000 ispitanika, istraživači su utvrdili kako osobe koje redovito plešu imaju manji rizik za smrt od bolesti srca.

Uočeni učinak je bio vezan uz ples umjerenog intenziteta te je bio znatno izraženiji nego kod osoba čija je preferirana tjelesna aktivnost bila hodanje.

Kod osoba koje su često plesale su zabilježeni i bolji rezultati na testovima kognitivnih sposobnosti, posebno kod onih koji su bili uključeni u složenije koreografije.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.