Muško zdravlje

Veza potresa mozga i testosterona

Objavljeno 27.08.2019.

HealthDay

Opetovani potresi mozga su povezani sa smanjenjem razine testosterona i povećanjem rizika za erektilnu disfunkciju, sugerira istraživanje provedeno među igračima američkog nogometa.
Veza potresa mozga i testosterona
 

Prema podacima znanstvenika s Harvarda, kod igrača koji su pretrpjeli najteže potrese mozga je zabilježeno udvostručenje rizika za erektilnu disfunkciju.

Proporcionalno s povećanjem težine simptoma mozga se povećavao i rizik za smanjenje razine testosterona popraćeno erektilnom disfunkcijom, piše stručni časopis JAMA Neurology.

Ostali čimbenici povezani i s potresom mozga i s erektilnom disfunkcijom uključuju stres, poteškoće sa snom i hipertenziju.

Novi nalazi su dobiveni na uzorku od 3400 igrača američkog nogometa.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.