Muško zdravlje

Veza kasnih obroka i rizika za rak

Objavljeno 29.08.2019.

Express

Istraživanje objavljeno u International Journal of Cancer sugerira kako je izbjegavanje kasnih obroka povezano sa smanjenjem rizika obolijevanja od raka dojke i raka prostate.
Veza kasnih obroka i rizika za rak
 

Znanstvenici iz instituta ISGLobal u Barceloni su utvrdili kako je ključno izbjegavati obroke nakon 21 sat, odnosno 2 sata prije odlaska na spavanje.

Prema podacima prikupljenima od oko 1500 muškaraca i 2500 žena, ovakav raspored obroka je povezan s 20% manjim rizikom obolijevanja od karcinoma prostate i dojke.

Dobivene nalaze je moguće objasniti utjecajem sna na metabolizam, vjeruju istraživači.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.