Treća dob

Međunarodni dan starijih osoba u utorak

Objavljeno 30.09.2019.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Tema Međunarodnog dana starijih osoba usmjerava provedbu nacionalnih strategijskih programa u domeni aktivnog zdravog starenja.
Međunarodni dan starijih osoba u utorak
 

Aktivno zdravo starenje obuhvaća unaprjeđenje i očuvanje zdravlja, funkcionalne sposobnosti i kvalitete života starijih osoba te podrazumijeva aktivno sudjelovanje i sigurnost starijih osoba u zajednici u kojoj žive.

Ovogodišnji slogan Međunarodnog dana starijih osoba je "Putovanje prema dobnoj jednakosti".

Prema recentnim demografskim pokazateljima evidentna je tendencija kontinuiranog porasta udjela starijeg pučanstva, tako da je u Hrvatskoj u 2018. godini već svaka peta osoba starija od 65 godina.

Nedvojbeno je da su gerontološko-javnozdravstvenih pokazatelji ujedno i pokazatelji napretka ili propusta u cjelokupnoj zdravstvenoj zaštiti pučanstva.

U svrhu osiguranja provedbe nacionalnih strategijskih programa u domeni zdravog, aktivnog starenja, neophodna je primjena interdisciplinarnog i intersektorskog gerontološkog pristupa, poglavito u domeni geroprofilaktičke zdravstvene i socijalne skrbi za starije osobe.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.