Ostalo

HLK: 14% liječnika traži posao u inozemstvu

Objavljeno 08.10.2019.

Hrvatska liječnička komora

Istraživanje Hrvatske liječničke komore (HLK) pokazuje kako 14% hrvatskih liječnika aktivno traži posao u inozemstvu ili je odlučilo otići, a još 45% razmišlja o odlasku.
HLK: 14% liječnika traži posao u inozemstvu
 

Gledajući samo liječnike mlađe od 45 godina, postotak onih koji razmišljaju o odlasku se penje na 52%.

Čak 60% liječnika zaposlenih u javnom zdravstvenom sustavu bi sigurno ili vjerojatno povuklo suglasnost za prekovremeni rad, kao podršku zahtjevima da se liječnicima omogući da sami pregovaraju o svojim radnim pravima i obavezama.

Također, 86% liječnika vjerojatno ili sigurno je spremno sudjelovati u javnim prosvjedima za ostvarenje njihovih zahtjeva.

85% anketiranih liječnika kazalo je da radi u ustanovi u kojoj se dežura, a čak 67% liječnika uobičajeno radi prekovremeno.

Anketa je poslana na adrese 8640 liječnika, a ispunilo ju je 3185 liječnika članova Hrvatske liječničke komore.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.