Muško zdravlje

Likopen popravlja kvalitetu spermija

Objavljeno 10.10.2019.

BBC News

Likopen, hranjivi sastojak prisutan u rajčicama, može pozitivno utjecati na kvalitetu spermija, sugerira istraživanje objavljeno u European Journal of Nutrition.
Likopen popravlja kvalitetu spermija
 

Procjenjuje se kako je neplodnost muškarca prisutna kod polovice parova koji imaju poteškoća sa začećem.

Likopen je antioksidans koji smanjuje rizik za oštećenja stanica, a već je povezivan s prevencijom bolesti srca i nekih tipova raka.

Britanski znanstvenici s University of Sheffield naglašavaju kako su u njihovoj studiji korištene količine likopena ekvivalentne količinama prisutnima u oko 2 kilograma kuhanih rajčica.

Istraživanje je trajalo 12 tjedana, a bilo je uključeno 60 muškaraca koji su dnevno unosili 14 miligrama likopena ili placebo.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.