Ostalo

Međunarodna suradnja u liječenju srčanih mana kod djece

Objavljeno 16.10.2019.

Ministarstvo zdravstva

Ministar zdravstva Milan Kujundžić posjetio je Ministarstvo za zdravlje Republike Slovenije, gdje se susreo s ministrom zdravstva Alešom Šabederom.
Međunarodna suradnja u liječenju srčanih mana kod djece
 

Cilj posjete bio je razgovor ministara zdravstva vezan uz jačanje postojeće dobre suradnje između dviju zemalja u području zdravstva.

U razgovoru su se dvojica ministara dotakla zajedničkog dvogodišnjeg projekta "Sveobuhvatni pristup poboljšanju hitne medicinske skrbi u prekograničnom području", koji je dio programa Interreg V-A Slovenija-Hrvatska prekogranična suradnja 2014-2020 "EMERGENCY EuroRegion".

Zajednički cilj projekta je uspostaviti stalnu i prekograničnu mrežu relevantnih zdravstvenih ustanova, s ciljem pružanja učinkovite hitne medicinske usluge stanovnicima i turistima s obje strane granice, sa životno ugroženim zdravstvenim stanjima kao što su srčani udar, moždani udar i politrauma.

Ministri zdravstva dviju zemalja dotakli su se i posljednjeg sastanka, održanog 10. prosinca 2018. godine u Zagrebu, kada je izaslanstvo Republike Slovenije s predstavnicima vodstva Sveučilišnog kliničkog centra Ljubljana i Zavoda zdravstvenog osiguranja Slovenije posjetilo Ministarstvo zdravstva RH.

Dvojica ministara izrazila su zadovoljstvo održanim sastankom stručnjaka iz područja kardiovaskularne kirurgije i dječjih bolesti srca iz UKC Ljubljana i KBC Zagreb.

Dvojica ministara razgovarali su i o mogućnostima suradnje u nabavi novih inovativnih skupih lijekova, na kojima dvije zemlje već surađuju u okviru Velške deklaracije.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.