Treća dob

Veći opseg struka povezan s demencijom

Objavljeno 02.12.2019.

Reuters

Istraživanje provedeno u Južnoj Koreji sugerira kako osobama s većim opsegom struka prijeti povećanje rizika za demenciju, piše stručni časopis Obesity.
Veći opseg struka povezan s demencijom
 

Uočeni rizik je bio prisutan bez obzira na ukupni indeks tjelesne mase ispitanika, naglašavaju znanstvenici sa sveučilišta u Seulu.

Dobiveni nalazi se odnose na muškarce s opsegom struka većim od 90 centimetara te žene s opsegom struka većim od 85 centimetara.

Za potrebe studije su korišteni podaci prikupljeni od oko 650000 ispitanika u razdoblju od prosječno 6,5 godina.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.