Mladi

Tribina o razvoju ovisničkog ponašanja mladih

Objavljeno 04.12.2019.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar

Zlouporaba sredstava ovisnosti jedno je od najčešćih rizičnih ponašanja u koja se upuštaju mladi, što iz radoznalosti, neinformiranosti o njihovom štetnom djelovanju ili raznih okolnosti iz životne sredine.
Tribina o razvoju ovisničkog ponašanja mladih
 

S obzirom na to da se kod adolescenata još uvijek razvijaju područja u mozgu koja reguliraju donošenje odluka, rasuđivanje i samokontrolu, to ih čini ranjivom skupinom za eksperimentiranje s različitim sredstvima ovisnosti i razvijanje ovisnosti o istima.

Rizici od zlouporabe sredstava ovisnosti kod adolescenata mogu se uvelike smanjiti preventivnim programima i kontinuiranom edukacijom.

Stoga, Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar poziva roditelje na tribinu "Rizik adolescencije - razvoj ovisničkog ponašanja mladih", koja obuhvaća pregled droga i djelovanje, znakove prepoznavanja konzumiranja psihoaktivnih tvari te ulogu i savjete kako spriječiti ili zaustaviti konzumiranje droga.

Tribina "Rizik adolescencije - razvoj ovisničkog ponašanja mladih" će 11. prosinca 2019. s početkom u 18 sati biti organizirana u Centru za mlade, Heinzelova ulica 62a.

Vodit će je mr. Andreja Radić, dipl. socijalna radnica.

Sudjelovanje na tribini se ne naplaćuje, a dolazak je potrebno potvrditi putem elektronske pošte andreja.radic@stampar.hr.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.