Ostalo

Limfopenija ukazuje na rizik za smrt

Objavljeno 15.01.2020.

HealthDay

Premali broj limfocita je u istraživanju provedenom u Danskoj uz sudjelovanje 108000 ispitanika povezan sa 60%-tnim povećanjem rizika za smrt od bilo kojeg uzroka.
Limfopenija ukazuje na rizik za smrt
 

Limfopenija je nenormalno niski broj limfocita - ispod 1500 stanica po mikrolitri krvi u odraslih ili ispod 3000 stanica po mikrolitri u djece.

Rizik za smrt od raka, bolesti srca, bolesti respiratornog sustava i infekcija je kod osoba s limfopenijom bio 1,5 do 2,8 puta veći.

Istraživači to objašnjavaju posljedicama reducirane sposobnosti imunosnog sustava da se bori protiv teških bolesti.

Sudionici istraživanja su praćeni od 2003. godine, a prikupljene podatke je objavio Canadian Medical Association Journal.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.