Ostalo

Upozorenje zbog varijacija krvnog tlaka

Objavljeno 24.01.2020.

HealthDay

Izražene varijacije krvnog tlaka u 20-im godinama života su povezane s većim rizikom za poteškoće sa zdravljem u srednjoj životnoj dobi, utvrđeno je u istraživanju američkih znanstvenika s Duke University.
Upozorenje zbog varijacija krvnog tlaka
 

Osobito se to odnosi na nagla povećanja sistoličkog krvnog tlaka.

Primjerice, svako povećanje sistoličkog krvnog tlaka za 4 mmHg u kratkom razdoblju je bilo povezano s dodatnim 15%-tnim povećanjem rizika za bolesti srca u srednjoj životnoj dobi.

U istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od oko 3400 ispitanika praćenih više od 30 godina, a rezultate je objavio znanstveni časopis JAMA Cardiology.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(6)
3.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.