Tjelovježba

Zagreb: Getfit4free

Objavljeno 30.01.2020.

Grad Zagreb

Projekt GETFIT4FREE Grada Zagreba i Kineziološkog fakulteta iz Zagreba građanima pruža priliku za besplatne višemjesečne treninge pod stručnim vodstvom.
Zagreb: Getfit4free
 

U prvoj godini programa obuhvatit će se do 1000 građana u direktnoj provedbi programa te mnogo više putem web stranice www.getfit4free.eu.

Ključni cilj ovog projekta je putem zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti u sklopu programa nordijskog hodanja te fitness programa vježbanja (kružni i kardio programi), sa školovanim kadrovima te individualnim pristupom, učinkovito poništiti negativne posljedice tjelesne neaktivnosti i sjedilačkog načina života radne populacije.

Jedan od ciljeva također je i potaknuti svijest o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravih životnih navika u očuvanju zdravlja i produljenju kvalitetnog životnog vijeka kod građana grada Zagreba.

U sklopu programa građani će tijekom treninga dobiti mnoge informacije o konkretnim pojedinostima ispravnog provođenja programa, praćenju individualnih smjernica tijekom treninga te savjete o ostalim aspektima važnim za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti.

Prije početka te nakon završetka svakog ciklusa predviđeno je testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti kod svih korisnika u svrhu utvrđivanja rezultata bavljenja zdravstveno usmjerenom tjelesnom aktivnosti, kao i izrada individualnih preporuka i programa za nastavak aktivnosti.

Ciljana skupina korisnika projekta su rizične skupine tjelesno neaktivnih građana srednje i starije životne dobi (35 do 65 godina) koji uglavnom žive sjedilačkim načinom života zbog čega je kod njih znatno povećan rizik od raznih zdravstvenih tegoba.


Službena web stranica projekta Getfit4free je www.getfit4free.eu.

Putem stranice moguće je dobiti sve informacije o ciljevima projekta, programima vježbanja, lokacijama i terminima vježbanja.

Svi zainteresirani za projekt svoje prijave mogu poslati na e.mail: prijave.getfit4free@kif.hr.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.