Ostalo

Centar za liječenje moždanog udara u KBC Zagreb

Objavljeno 11.02.2020.

KBC Zagreb

KBC Zagreb postao je prvi licencirani europski centar za liječenje moždanog udara u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.
Centar za liječenje moždanog udara u KBC Zagreb
 

Službeni certifikat priznanje je Europskog društva za moždani udar.

KBC Zagreb je dobio ovo vrijedno priznanje zahvaljujući suradnji tri svoje sastavnice - klinika za neurologiju i neurokirurgiju te kliničkog zavoda za intervencijsku radiologiju.

U KBC Zagreb se liječe svi oblici moždanog udara i to svim metodama koje su dostupne sukladno europskim i svjetskim smjernicama.

U Hrvatskoj godišnje između 10000 i 12000 građana pretrpi moždani udar.

Najveći broj, između 8000 i 9000 bolesnika, oboli od moždanog udara zbog začepljenja krvnih žila, a ostatak su krvarenja u mozgu, odnosno puknuća krvnih žila.

U idućih godinu dana je planirano uvođenje nacionalnog registra i kontrola kvalitete postupaka liječenja, kako bi se otkrili i uklonili eventualni problemi u sustavu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.