Ostalo

Koronavirus: Ukupno 254 zaražene osobe

Objavljeno 23.03.2020.

Civilna zaštita

U Hrvatskoj su u nedjelju registrirane ukupno 254 osobe oboljele od koronavirusa, a pet ih se nalazi na respiratoru.
Koronavirus: Ukupno 254 zaražene osobe
 

I dalje je najveći broj zaraženih u Zagrebu.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u nedjelju kako je Hrvatska još uvijek u uzlaznom dijelu epidemijske krivulje.

Stožer je apelirao na građane da se bez obzira na potres i izlazak na otvoreno pridržavaju mjera distanciranja jedni od drugih zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Kako bi se zaštitilo djelatnike trgovina, Nacionalni stožer je donio je odluku o ograničavanju radnog vremena trgovina, od 8 do 17 sati.

Ograničava se i rad poštanskih ureda od 8 do 17 sati, uz dopuštanje ulaska isključivo osobama sa zaštitnim maskama, priopćila je Hrvatska pošta.

Stožer je objavio i upute za taksiste koji moraju održavati udaljenost u društvenim kontaktima i održavati higijenu, odnosno često dezinficirati ruke sredstvima sa 70% alkohola.

Klijenti koje prevoze moraju sjediti na stražnjem sjedištu dijagonalno od vozača, a između klijenata treba biti stanka od najmanje 15 minuta.

I sljedećih dana epidemiolozi očekuju rast broja zaraženih.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.