Ostalo

"Drive in" dijagnostika i u Karlovcu

Objavljeno 03.04.2020.

OB Karlovac

Karlovačka Opća bolnica od četvrtka organizira uzimanje brisa iz nosa i ždrijela za testiranje na COVID-19 iz automobila pacijenata.
"Drive in" dijagnostika i u Karlovcu
 

Ispred bolnice je formiran kružni tok, a na testiranje građani mogu doći isključivo uz preporuku liječnika i najavu dan ranije.

Uz kružni tok je i vanjska ambulanta COVID-19.

Uzorak epidemiološkog testa svakog pacijenta se pakira, evidentira i priprema za transport u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Pacijenti se naručuju približno u isto vrijeme, njih prosječno oko 40, da bi brisevi na analizu u Zagreb mogli ići istovremeno, te da se kroz 12 do 18 sati i vrate zajedno u karlovačku bolnicu.

"Drive in" dijagnostiku na COVID-19 prvi u Hrvatskoj uveo je Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZZJZ) "Dr. Andrija Štampar" u Zagrebu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(2)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.