Ostalo

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga u petak

Objavljeno 26.06.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Glavna skupština UN-a 1987. proglasila je 26. lipnja "Međunarodnim danom protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama" želeći upozoriti svjetsku javnost na problem zlouporabe droga i potrebu aktivnog uključivanja svih subjekata na djelovanje u postizanju zajedničkog cilja - društvo slobodno od zlouporabe droga.
Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga u petak
 

U Europi se u zadnjih 5 do 10 godina bilježi porast potrošnje na droge za 30 milijardi eura godišnje i porast proizvodnje za 30 do 35%.

Droga broj jedan je kanabis, odnoso hašiš, a iza njega kokain.

Veliki problem su i heroin, od kojega je zbog predoziranja lani u državama EU-a umrlo 9500 ljudi, te sintetske droge.

Hrvatska je još uvijek ispod EU prosjeka po konzumaciji droga, godinama ulaže u prevenciju i liječenje ovisnosti, no treba se pripremiti na dolazak novih droga, kojih je samo lani otkriveno 55, kao i na veću dostupnost kokaina.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.