Ostalo

Ulaganje u dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju OB Pula

Objavljeno 26.06.2020.

Ministarstvo zdravstva

Opća bolnica Pula je uspješno okončala EU projekt "Ulaganje u dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju Opće bolnice Pula" za koji su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 38.461.617,10 HRK iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Ulaganje u dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju OB Pula
 

Ukupna vrijednost investicije je 85.490.022,68 HRK.

Projektom su uložena financijska sredstva u opremanje odjela dnevnih bolnica u novoj zgradi Opće bolnice Pula čime će se poboljšati efikasnost i kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite i to na način da će se povećati broj prijema pacijenata u dnevnim bolnicama, a smanjiti broj prijema pacijenata na akutne bolničke odjele za 10%.

Opremanje odjela dnevnih bolnica u novoj zgradi Opće bolnice Pula medicinskom, nemedicinskom i tehničkom opremom predstavlja kontinuitet projekta izgradnje objekta Opće bolnice Pula na novoj lokaciji koji je započet 2015. godine u suradnji Vlade Republike Hrvatske i Istarske županije kao osnivača Opće bolnice Pula.

Projektom je osigurano provođenje tzv. "horizontalnih politika" EU kojima se između ostaloga osigurava poštivanje načela ravnopravnosti spolova i nediskriminacije na radnom mjestu te načela jednakog pristupa za osobe s invaliditetom.

Ovaj projekt je usklađen s ciljevima Nacionalne strategije razvoja zdravstva i Nacionalnim planom razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.