Ostalo

Vladin savjet o praćenju epidemije

Objavljeno 26.06.2020.

Vlada RH

U petak je nakon sastanka Vladina znanstvenog savjeta objavljeno kako su se stručnjaci složili da u aktualnoj situaciji povećanja novooboljelih nije potrebna karantena već praćenje razvoja epidemije i povećanje samodiscipline.
Vladin savjet o praćenju epidemije
 

Članovi Savjeta se slažu da u aktualnoj situaciji nije potrebno zatvarati, nije potrebna karantena, nego pažljivo pratiti razvoj epidemije te povećati osobnu samodisciplinu.

Stručnjaci su iznijeli multidisciplinarni pregled i prikaz sadašnjeg stanja epidemije u svijetu te analize dosadašnje strategije u borbi protiv virusa u Hrvatskoj.

Ustanovljeno je da je udio hospitaliziranih zaraženih osoba dvostruko manji nego što je bio u prvom valu, odnosno da je sada udio hospitaliziranih oko 18% u odnosu na 37% do 1. lipnja.

Također, nema teških slučajeva oboljenja, no to ne znači da ih neće biti te je stoga potreban oprez i pridržavanje mjera higijene, distanciranja i dezinfekcije.

U Hrvatskoj je trenutno oko 260000 turista, ali zabilježeni slučajevi zaraze nisu došli iz zemalja Europske unije, nego od hrvatskih državljana koji su došli iz Srbije te Bosne i Hercegovine.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.