Mladi

Anoreksija negativno utječe na rast

Objavljeno 24.08.2020.

HealthDay

Tinejdžerice s dijagnozom anoreksije imaju veće izglede da će biti niskog rasta, utvrđeno je u istraživanju izraelskih znanstvenika iz bolnice Chaim Sheba u Tel Hashomeru.
Anoreksija negativno utječe na rast
 

Novi podaci su dobiveni analizom podataka za 255 ispitanica prosječne dobi 15 godina koje su bile hospitalizirane zbog anoreksije, a objavio ih je Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Prateći sudionice istraživanja do odrasle dobi, znanstvenici su utvrdili kako je anoreksija bila povezana sa znatno nižim rastom nego što bi se to moglo očekivati obzirom na genetski potencijal u obitelji.

Osim po posljedicama na razvoj i zdravlje kostiju, anoreksija je poznata po negativnom učinku na kognitivnu funkciju te povećanje rizika za komplikacije tijekom trudnoće i poroda.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.