Ostalo

HKMS: U bolnicama nedostaje 4500 medicinskih sestara i tehničara

Objavljeno 18.09.2020.

Hrvatska komora medicinskih sestara

U bolnicama radi više od 20000 medicinskih sestara i tehničara, no prema važećim sistematizacijama do pune popunjenosti trebalo bi ih zaposliti još 4500, objavljeno je iz Hrvatske komore medicinskih sestara.
HKMS: U bolnicama nedostaje 4500 medicinskih sestara i tehničara
 

Nedostatak je najizraženiji u velikim bolničkim sustavima, kliničkim bolničkim centrima i kliničkim bolnicama, dok se manjak medicinskih sestara i tehničara u općim i županijskim bolnicama kreće između 10% i 35%.

Iz komore su upozorili i na potrebu izmjene Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.

Naime, u Hrvatskoj radi oko 2000 medicinskih sestara koje su završile fakultete i postale magistre sestrinstva, no ta diploma većini na radnom mjestu nije priznata.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.